Wednesday, December 31, 2008

entry penting

OFFICIALLY IM

AWAY


ITS ONLY FOR A MOMENT
AFTA I CAN FIND MYSELF,
SURELY I WIL BLOGGING AGAIN


PLIS UNDERSTAND ME

-CHECKED OUT- 
31/12/2008
5.07 PM

terasa penyesalan :(

adakah aku akan dimaafkan atas segala yang aku lakukan?
terasa berat sgt nak mennagung segala ini.
kenapa baru sekarang aku menyedari sume ni?:(
dah terlambat ke utk aku sesalkan sume nie?
aku rase amat menyesal dn bersalah
tp
akan teguhkan aku utk merubah segala penye salan ini menjadi satu kenyataan dan kebenaran?


dapatkah aku melawan takdir yang telah tersurat mengatakan itu sume padaku?
kenapa baru sekarang aku tersedar sume yg aku lakukan?
tidak kah aku kesian pada DIE?
aku,die,dan siapa pun?
aku perlukan kekuatan untuk merubah penyesalan nie
aku xnak berat yang menanggung DIE disebabkan kesalahan yang terlalu banyak aku lakukan ini.
kenapa aku jadi mcm nie?
kenapa dari dulu aku blum menyedari akan semua ini?
tolonglah aku wahai tuhan

aku

nak berubah
:((

bantu aku :'(

Tuesday, December 30, 2008

dapat award dari budak axe nie

budak nie memberikan aku award nie hahaha berserta dengan tagged.masih yea budak budak :)

10 benda mengenai diriku
1- nama saye edaya yea adik adik
2-saye sangat sayangsayang harta benda saye :)
3-saye PHOTO ADDICT uke :)
4-saye sudah mengambil dan diambil :)
5-saye ADDICT pade makeup :)
6-tanpa makeup hidup tiada makne :)
7-hobi saye ialah mengsms si penerima sayangsayang ku :)
8-saya sayang lappie saye :) situ bnyak rahsie die :)
9-saye akk ye adik-adik :)
10-last but not least, im surely TAKEN! :)

lagi satu tag 6 orang ea...
asiah

oke... semua nama di atas jawab tag... aku tak peduli...
Peraturan untuk menerima award ini ialah:
1. Copy badge "2008 Cute's 3logger Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).
4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda.
5. Jangan lupa untuk melawat blog mereka dan meninggalkan komen yang menyatakan "anda telah di tag - sila layari blog saye untuk mendapatkan award anda".
Terima kasih!

Monday, December 29, 2008

dating beramai-ramaaii :)

seronoknye dating ramai-ramai kan u ols,dating bersaama makwe makwe dan jejaka tercinta :P feehhhwwiitt :)


edaya,ain,nana
pakcik saye :) wekss DIE :p

masuk kete tido jer :) wekkss

u ols,hye xpenah penah org wat cmnie kan?show pic pastu xcite wut happens,saye dgn banggene menyeshow pic dulu baru mencerite ape yg berlaku,dengan suke hati saye mendating dgn gadis gdis idaman malaysia,kahkahkah,bersame nana,ain,adik(kaw nie laki ke betine aku tataw) sory nokss :P ahahha.
then kami berjalan jalan menghabiskan waktu smbil menikmati pemandangan.mcm ape je sket2 snap pic smpai sume mnusia melihatnye ahahah kelaka oke!sangat gedikgedik distu :). then g la makan makan dan makan untuk menambah berat badan,destinasi pertama seharusnye bb,haha kat sini menghabiskan mase mencari baju yang kehabisan stok(harge pasti murah oke aku student xmampu mahal) aftA that g ts mamam mamam mamam,then meronggeng pula ke pavi di sini cume menyenap pic saje kerana anda paham paham jela kan?(apekah) ahahah :)

afta that,bagi menambah kan kebelanjaaaaaaaaaan kawankawankawan dn pakcik saye,saye telah merequest eskrem baskin robbin yummyyummy padan muke mereka sape suh ajak aku kuar taw aku nie penggangur+student terhormat:)
ahahaha

             tasabar nak masuk tahun baru ape azam anda sayang sayang?:)

azam saye:
1) pointer increases perhaps!
2) belum pk wat mase nie anda?

Saturday, December 27, 2008

tekala oh tekala

smalam g mandi sungai tekala kat semenyih tuh,yaww gile asyek dan bes haha mari kite layankan pic die ajer ye anak anak sekalian :)

muke sebelum mandi mande ahahaha :P




last :
muke hari ini

Friday, December 26, 2008

tagged huhu

1. ur hp model
nokia n 76
2. a picture of it


3. how many times did ur hp get totured by u
tah . haha

4.which part of ur hp u hate the most n why
xde kut sbb die besbes

5.which part of you hp u like most n why
sume suke :)

6.what icon do u like the most
camera :D photo addict

7.what else to change to become a perfect hp
kasi 5.0 mp boley x sayang?:)

8.you need a handphone bcause
wajib utk mesej si DIA

9.who bougth this fone for you
my DIE thx sayang :)

10.with the total ammount of ur hp price,what could u buy others than hp
mcm,baju kasut ,shopping addict :)

11.is ur hp model ppular in the market
popular?dh ketinggalan kut :)

12.describe ur self as a smart hp user
hp yaw

13.how often do u charge ur hp
slalu sbb gayut memanjang :P

14.estimate ,how long could ur hp survive
saye dh nak hp baru,DIE tolong kabulkan plis?

15.actually r u interested in hp
wajib! :)yaya

16.are u happy with ur hp condition now
biase jewww

17.every morning ,wht is the first thing u do with ur hp
msg ngan call ade ke sbb i prefer silent mode yaw :)

18.imagine someone takes ur hp away for 1 day..what would happen
bgtaw DIE,dpat hp baru :) yaww

19.no hp no life.agree or bullshit
sgt setuju :)

20.tag 6 sexy phone users
-asiah
-alang bg
-sis mira
-goasop
-adah
-apit

rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :(

sgt rindu ayah la :(

ayah meh datang sini meh
rindddddddddddduuuuuuuuuuuuuuuuu
:(

tagged? :)) malasnye

1. snap the picture of both inner and outer of the your wallet
2. introduce your wallet brand, price, where you buy
3. take out what ever its inside your wallet(at least 5 picture)
4. snap the pic of your wallet with yourself.
5. tag others 5 person

wallet yaw?saye ta pakai wallet la sayang saye cume pakai handbag saje.sume saye sumbat dalam itu hanbang.kalau wallet plaks saye ta punye duwt riban riban stakat singgit due inggit saye simpan dalam poket ajer,wallet itu merimaskan saye,hanpon juge ahaha jadi saye menyimpan kad pengenalan bawah jagaan ibunda saye ahahah saye sgt manje sile menjeles jeles

tagged?
xde
sape
sape 
pun
haha :)

present :)

present dr adek nisa

thx adek
:)


=(



curang?
perhaps?
:(

dying inside:(

Thursday, December 25, 2008

aktiviti malam

ahaha tadi siap siap nak g kenduri pastu blurkks kenyang giler,makan bende2 nie :

 

Wednesday, December 24, 2008

suke pic nie


bnyak2 pic aku paleng suke pic yang ini :)

sbb aku nmpak cantek kan?:P
sgt perasan eh?
:)


pagi pagi dh gile ":)

pagi nie kami pakai chantek2 nak g kenduri kawen ":P ehehe harus aku interprem=P

so uls layan kan ajelah pic nie ek?:"P

muke pelbagai gaye harus lah kan?
nanty on the way g kenduri aku cite lagi ek?
":P
tadaa sayang sayang

hey budak rindu la :(



ini budak name die MURNI BT MUSTARI, die nie budak kelas aku,anak mami weyh cantikkk sangat sangat :)

besh weyh kawan dgn die,die nie baek,penyabar,sangat naif :) hehe sori sayang..
die nie selalu sabarkan aku sbb die taw aku nie panas baran sikit.penah one day tu,the backstabbing friends kat kelas aku nie,perangai die tah pape tah suke melagakan orang,then die cari gaduh dgn si murni nie,murni nie dah la naif semcam die pun biar jela budak tu buat die cmtu,die xmelawan,aku punye la tension tgok,then aku g sound budak tu face to face,smpaikan ketua kelas aku nie pun sabarkan aku,dak murni nie smpai menggeltar tgok aku memaki hamun si celaka tuh taw x :P ahahahaha.sian budak tu,after that murni pun pegi kat aku kate "saba daya bawak2 besabar,biaq pi depa lah wat pa kita tak wat pa kat depa",cam tu lah lebey kurang die cakap.die ni naif gile weyh kaw wa cakap lu,baekkk sgt sgt,korang wat pe je dgn die,die xkan mara weyh die xkesah die xkan melawan,huhuhu tape murni selagi daya ade,daya akan menyelamatkan murni dari segala anasir2 jahat tuh,jangan risau eh sayang.:)

bile tepon berbunyi

kring kring.. pukul (1.00 am)


heeeyyyy..budak obersi tepon weyh soke soke

me:hello
die :hye 
me: bla bla (gelak gelak)
die :die gile :P

ahahaha sedar2 dah dekat 2 jam gayut.terhebat weyh.saket tinge!:P
ehehe

weyy kaw tpon aku xmahal ke budak:)
tepon lagi yerk
:P
ahahahha

Monday, December 22, 2008

lagu terhebat

Kangen Band - Yakinlah Aku Menjemputmu

Teringat selalu wajah kekasihku
Saat ku menuai lagu
Coba engkau dengarkan
Ku tuaikan nada lirik lagu sederhana
Ku ceritakan kisah tentang kita

Peluklah tubuhku bila engkau rapuh
Saat kau mulai terjatuh
Aku datang menyelamatkanmu
Ini surga kita tiada yang menguasainya
Tempat kita bersandar dan bertahta

reff:
Tenang sayang, ku pasti akan datang
Yakinlah aku menjemputmu
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinlah ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku tepati janjiku
Karna kau wanita terhebat
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagad raya tahu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
Ku yakin engkau menjemputku
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinkan ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku pasti akan datang
Yakinlah aku menjemputmu
Jangan menangis, hapus air matamu
Yakinlah ku tetap milikmu

Tenang sayang, ku tepati janjiku
Karna kau wanita terhebat
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagad raya tahu

Tenang sayang, ku sambut engkau datang
Ku yakin engkau menjemputku
Peluk tubuhku, matilah di pelukanku
Biar seluruh jagad raya tahu
Kau milikku


u ols lagu terhebat bagi ku wat mase nie :) sangat bes okey:P

ade ke?


ade ke perasaan rase cm nie?ape kene mengena entry nie dgn pic nie?tah tibe2 je hati nie ngade2 nak post entry cmne.aku sendiri xpasti kenapa.ape perasaan aku pun aku xtau?why ek?

ermm....
tht y my mum slalu cakap jangan angau bile berkawan?upss aku selesa menggunakan ayat berkawan dari berpacaran.alim disini oke?:)

ahahaha.sape yang angau bunda.anaknda tatau ape perasaan sekarang.weyhh.nape rase cmnie ek?
gatalgatalgatalgatal.agagaggagaga.

upss..malam malam cmnie memang selalu sangat rase cmni.nape ek?sbb bile dh mlam mule nak menggatal kan nak memanje kan?jerk okeh!:P
ahahaha
geli sebentar.cups!im very happy wif my life now.tuhan,jangan kaw ubah takdir aku plish?tapi,aku xkan mampu nak ubah everything yang telah KAU plankan.so if this is right for me,dekatkan ia dgn aku,dan jika ia bukan yang sebetulnya untuk aku,jauhkan ia untuk aku(sebahagian doa setiap hari).
mungkin ade banyak hikmah kalu kite bersabar.:)

weellls,tengg ye sebab?
he knows
:P
feeehhwwiittt,

bersalah

tak tau kenape,
rase sangat bersalah.
pada dia
:(

sowi.
if i do this again.i promise i wont
:(


Sunday, December 21, 2008

. lala =)

hari ini 22 december 2008

hello, aku kenal dn start bersama die 22 march 2005
ok,
start,
sape die?die nie dh mcm sebahagian dari hidup aku.
die nie ok,started die aku kenal cmtu2 jer.
xsuke die weyh sebenarnye dulu,jerk jer.die cm ape je mule2.agagaga.lpas dh kenal,ok start tuh suke =) betul kate org xkenal maka xcinta,die sangat ambil berat oke pada aku,xperlu aku cakap banyak2 la,die tuh baek moremore die xpenah berkira dgn aku. =)
time kasih sebab menjadi die bagi aku.kalau aku hilang die xtaw la.die dah mcm salah satu anggota badan aku,kalau xde ley dikatakan akan rase cacat kan?tapi die melengkapkan aku*aww sweetnyer* die,sape ek die nie?malas la nak upload pic nak bagi korang sume rase suprise dikit =P supaya kamu semua tertanye2 sape kah die yang aku maksudkan nie.
ahahaha.
u ols,jangan tertanye2 ok nanty saye memberitahu laen siapakah DIE yang di maksudkan ini =)


cume nak cakap selamat bersama die 3 tahun 7 bulan thx die! =)

lame xpost rinduuuu :)

hye u olss..:)

mesti tertanye2 kan ke mane kah saye pergi hingga lame xmengepos komen :)
yippie
apekah aku hilang?
:P
agagagagag
nope!
aku pegi tgok wayang ri sabtu ri tu
agaga
nak tau cite per?
cite ni aku bagi 3/5 bintang jer
xde la bes mane pon
ending die pon menghampakan aku weyh :) ahahahaha

gamba sendiri ade cpture,tapi x dapat nak upload lah sowi uols
lenkali saye mengupload pic pula yea?

:)
jangan mare
thx to my gemuk yg sngup temankan i tgok wayang
:P
eehehhehe

nanty i n upload pic yea bg menunjukka my gemuk yang baek hati itu
:P


Friday, December 19, 2008

award first :D

award yang pertama semenjak aku libatkan diri dalam dunie blogging nie
:P
cewwwaahhh
diberi oleh sayang sayang darling ku asiah gedik
oke aku knal die dah lame ok
since ms then aku nie suke on off acc :P
saba jela eks u ols sekalian

die bagi aku award persahabatan :P





seee u ols :D
thx dear sayang
so saye nak bagi ini award pada rakan baru saye iaitu
1. alang-bigmouth
2.sepet
3.sis mira (kawan lame actyally)

tu je kot wat mase nie thx
:)

thx umi :P agagagag

hehehe. post kali ini tujuan die time kaseh umi :P
agagaga
umi telah menunjukkan kaseh sayangnye dengan membelanje kami adek beradek donut ( janji big apple) tapi xdapat dicari di sekitar kawasan nie umi belikan la dunkin(padahal aku inginkan big apple)
xpelah
janji bes
:P
walaupun donut die keras sikit tapi aku enjoy..
nyam nyam

sile menatap gambar sahaje ye kawan2
:)



see u ols :P jangan jeles

p/s: sayang umi juta juta
ahahahah :P

weyh bile kaw nak belanje aku plak sayang?
:(

Thursday, December 18, 2008

thx cik maizan sayang :) smbungan rindu korang grrr***

seperti janji aku nak publish lagi video rindu korang grrrr**

credit to cik maizan(mokgu_keroro) kerana memberi video nie pada aku..
:)
aku ulangi bukan aku yang menari aku hanya rakan mengelakkn mereka
:P
keji weyh aku
tp rindu korang punye gediks.:P
saksikan
:P


video

uols nie pecubaan pertama mereka :P ahahah makhluk tuhan paling seksi okeyh n video ke due-2


video

hahah se uols weh korang memang mantap lah!

cik maizan sori saye xmengikut arahan anda saye hanye mengepost di blog video ini bukan wat bende xelok kan?
nanty aku banje kaw tomyam okeh sayang?
:P
aagagag
:)
rinddddddddddddddduuuuuuuuuuuuuuuuu :)

hari jumaat mari :)

hye uols...
hari jumaat mari, maka dengan perintah ibunda saye bahawa setiap hari jumaat sape yang jage kedai kene pakai baju kurung.agagaga.
nape la de rules nie umi?
agagaga.

aku dh slalu sgt pakai baju krurng g class asyek pakai baju kurung je sbb malas nak pk kemeje ke blouse ke,hahah kalau bley pakai shirt xpe gak
hahaha

muke keji nak balas dendam!
aku sgt xpuas aty.
tapi nakw at cm,ne
kene ikut
mak weyh

kang die mgamuk kat aku taw la
maty aku dikerjakan

:P
agagagagag

mari mari lihat muke xikhlas me
makai baju tradisional
:P



see u all :)
muke keji weyh
hhh
bunda ampunin anaknda
:P
:)

p/s : sayang aku rindu kaw! esok kite datink taw?:D agaga sayang ** :D

rindu korangggggggg..**grrrrr**

haha.rindu lagi menjelma.rindu dorang gaks la! :(

mereka rakan same wings aku

tadaaaa...roomate tercinta
mereka yang merealisasikan aku :)
bersama roomate yang alim weyh
exam datang mcmnie la aku kat sane
futsal la sangat.:) kiteorg bajet aktif :)


mcm nie la aku! sangat rindu dorang weyh! sangat2 :)
tasabar nak smbung pengajian :)