Friday, January 16, 2009

pertemuan sekejap sahaje sedih duh :(


tadi kan dah cakap nak pegi mendating kejap,pastu jmpe la akk kecik ngan adek kecik yang cantik serta comel nie :)
kak ampun doh ko kene bawak kete plak jumpe aku sdgkan perjanjian kita aku yang datang umah ko :)
tapi xpela sume berjalan dgn baek,aku pun jumpela adek umminajwa dn akk ima :)
hahaha xkan korang xtertanye tanye kot nape die nak jmpe aku ek? :P ehehe see die nakk bagi present kat aku duhh.. toce toce nie adiah pertama aku pada harijadi yang ke 19,anda bile lagi? haaa perasan gituk u alls :P
hehehe nie nak menayang ape yang dapat tadi duh suo jgn jeles menjeles ye adekadek? :P



lihatlah view dari depan belum dibuka cantik kan? :P

view dari atas nak tunjuk reben seksi mereka ahaa suke lah tu pink nie mesty kak ima nie :P

saje aku tangkap gmba bukak step by step bagi makin jeles pade korang yelah adiah pertama kan harus lah aku mengeji :P

makin terburai riben die aku kerojekan ahaha nantykan lagi supsupsup lihatlah dunia aku taksabar nak tgok isi kandungan :)

tadaa bukak je wangi btol ke wangi ltak minyak wangi nie ke aku yang memang wangi ek? :) hehehe pooh untuk letak hp  uols lpas nie hp aku dh de partner la :P

alala ala comel comel comel kan sile jeles weyhhhh :P

pastu,aku godek godek lagi dalam kotak tuh cewah ade lagi satu tempat letak hp kot waaahhh xtahan nye die punye corak tuh cube perhatikan kawan kawan

lolipop oke! haha kakima dgn umminajwa nie mesty belikan aku lolipop nye stuff kan die tawu aku suke gile lolipop,last year bagi bantal lolipop hahah besh gile weyhh aku terharuuu :P sempat gak smbar si lolipop nie :)


last but not list :)

thank you both of u, ilysm la sayang! muuuuaaahhhhh

adiah first,bile lak adiah seterusnye? :)
hahahah
gelak kejiiii :P



Thursday, January 15, 2009

akpostnakpost :)

taknak balek sane boley x?hurmm
helpme :(

huwaaa sedih la nak balek kedah balek :(

gonna mish mcm2 :( walaupun kat sini serabut,tapi tah la ;( uwaaaa mcmni bnyak sedih doh! :( hurm,

tp apaapaapa pun, gombak's is the best place :) sorry,kajang bukan xbes oke,
tapi aku membesar kat gombak kan?so pahampaham saje lah :)
hurmm
jplagi nak g dting ngan adik umminajwa
katenye de bende nak kasi aku?haha aku sokee lah! die baek weyh,xlupe akkima ku sayang muahmuah sumee baeekkk :)


current mood : sedih nak balek sudaaaaaaaaaahhh takmau study boley?

Wednesday, January 14, 2009

countdownnn :))

kawan kawan aku sedang mengcountdown untuk balek ke tempat nie :)
ade lagi bape hari days je remaining,xsilap 2 hari je,ahaks2 sedihnye,

lpasnie xley nak slalu sgt berblogging bz bz bz kot?:P
tapi xpe akan diupdated selalu seperti biase walaupun aku dok hostel kan?
harus ku updated supaye kurang sawang sawang!
plus kat hostel de wireless free,ahaksss so sangat
senang nak updated
tp
kkadang die punye line slow nak mampossss owhh,sekali slalu termencarut kalau kat sane sbb pa
nas baran dah naek smpai kepala,ahahahhaha
ini bilik aku sem lepas,abaikan segala selerak sbb aku pengemas orangnye ahahahah :)nak menjadi pelajar balek la lpasnie terpakse memakai baju kurung feveret ahahahaha aku tak soke kenapa nak kene formal gile weyhhhh :Pnie plak view dari bilik ain tu asrama dak laki kiteorg slalu ngendapngendap ahahah terbongkar rahsie,lpsnie aku nak mengaway sebab g sini la kejiiii je :P sorggaaaa ja tgokk lawa kan ? :)
ainnnn rindu sem nie xjmpe kaw dah kan?xley nak jadi gegile,nie kawan dari skolah menengah taw since form one same kelas smpai masuk ipta pun same kelas,gile punye panjang jodoh kami tapi ain xde dah sem nie and sem akan akan datang atas sebab tertentu,weyh sedih weyh ko je paling bes :P slaen murni,jas,fyy :)nie plak UMAH SEWA XJADI kiteorg,hari tu sebelum naek sem masing masing keji je xnak dok hostel sbb takbes:P kene ikut ruless sgtlah taw jela kan negeri KEDAAAHH haha pastuu tetibe masing2 keji nak dok hostel sbb nak jimat dwet,ahhaha mcm mcm kesian umah sewa nie xdapat tuan mcm iteorg,to cik asiah sewa sorry kiteorg wat hal yang menyebabkan cik datang mengamuk :P aku sokeeee tapi ain yang kene bebel kiteorg angkat kaki je :P kejiii ok :)


haaaa
tu sune antara kenangan sem lepas,sem nie ape yang akan aku tempuhi plak kan?xsabarnye nak wat draaamaa airmata keji :P
hahahahah
weeyyhh
sape tanak smbut bufday aku,aku kat sane helphelp kawan kawan aku nak kek :( sedih smbut bufday sowaaanggg


paaa,help me :)



Monday, January 12, 2009

tibe tibe




tibe tibe teringat plaks gegambor yang aku lum sempat jajakan lagi,
hahah lpasnie,aku nak korang tgok pic nie jangan gelak kuat kuat sangat pecah pc korang :P

di satu petang yg hening,aku bosan gile yang amat lantas membelek belek
laptop compax milik shifa,
aku kan photo addict kan aku haruslah usha webcam dietuh elok ke x kan bergaye ke x mcm laptop aku pun bangge je tgok,sklai besh weyhh laptop die ley wat gmba macam macam,mau lihat hasilnye?
:P

sekali lagi aku ingatkan jangan gelakkkkk :Pkalau muke cmni ade sape nak amek jadi awek x?helpshelps :)aku lah jin kepala besauuuu :Palalala comey nye,kuikuikui aku gileee :))
sayang nak i x kalau badan i mcmnie?ha jawabjawab :)sape nak kapel dgn den?i lupp u :))

shifaa dah berjangkit sindrom mcm aku amek kaw badan die :P ahahaha sian abg hensem kite :)

awww liht diri ku mcm kerenggen :)) jgn jelesss hahahaha


makcik xmakan dopluh taun nie nak tulunnn :))

aku kuat wAlaupun kedinnnggg,ahahahah gileee lagi :)

sape nak kenal ngan kembar aku tuh,maiiii rindu muke kooo :))

sile saket perut tgok gmba diatas korang memang keji gelakkan aku,aku tak takut pon nak jaja gmba buruk buruk kerana itu adalah aku,ahahahah :P


Sunday, January 11, 2009

entry semakin bosan

bukan aku ketandusan idea nak berblogging lagi,
tapi hati nie rse malas je nak blogging
bnyak je cite baru nak kuar,tapi gmab xsmpai smpai,kalau xde pic xsronok kan nak bercerite,
tuh jadinye terbantut sket nak updated blog,ahaha

bukan kate aku mengelat eh uols,xde niat pun
nak ngelat,xde
eh,walaupun blog aku bersawang sawang nie ade lgi yang dok datang jenguk kan,
toce toce aku ucapkan pada rakan blog aku yang laen
:)

bolg korang sume bes bes lah walaweyh!
:P
nak cite ape ek?
haha


tadi aku dapat satu simpax xpax,lolipop agak besar dalam ade gummy,
ahahah sile jeles menjeles
sape yang baek hati sgt bagi mende2 nie kat aku eh?
:P
pengirim adelah dirahsiakan bagi menjaga nama beliau :)


haha,tengs yea?lepasnie aku nak bertukar pada xpax plak ke?
aku kan pengguna maxis yang tegar xkan aku nak berpaling tadah pade maxis,
dah kate pun hp aku merah wajiblah gne maxis kan?
hahaha

ape apelah! mane mane pon boley :)
tenggss! muahmuah!

tagged again :)

di tagged oleh man
tagged ini berserta award,tapi dah wat dah dulu
untuk penuhi permintaan ceritakan tentang mereka yang mengetag anda


man=xbape kenal sgt,baru je knal :)
die cool kot :P

eheh jadi nak tgok tagged dan award sile ke sini


yhx yea? :)

Saturday, January 10, 2009

tagged :)

Tagged by hidayah Admar

what is the most important thing in your life ?
** family,him,friends,handphone,makeup :)

what is the last thing you bought with your own money ?
** toup up saje :)

where do you wish to get married ?
** hmm,gaden wedding plish baby?:)

how old do you think you will get permanently owned by your lover ?
** 23 kot?tah :P

are you in love ?
** yayayayaya :)

where was the last restaurant you had dinner at ?
** lupe lah! :)

name the latest book you bought ?
** tade :)

what is your full name ?
**
Nur Hidayah Bt Zainal :)

do you prefer mother or father?
** due due,tapi lagi rapat ayah :(

name a person that you really wish to meet in your real life for the first time?
** nk jmpe sape ek?tataw :)



christina or britney?
**
tak suke tak suke :).

do you do your own laundry ?
** yea bile di hostel :P

the most exciting place you want to go???
**
paris paris paris please :P.

hugs or kisses???
** nak dedua boley? :)

point out five things about the person who tagged you??
** kawan baru,name same,kawan same Dee,comey,rajin masak kot?:P

eight things i’m passionate about..Apa ye...???
1. him please?
2. new hp plish :P
3. dwet dwet dwet :)
4. handbag bawu :P
5. make ups perhaps?:P
6cokelaaattt :)
7. lolipop pliss?  :)
8. blogging

eight books i have read recently???
** buku marketing sajeee :)

eight songs i’ve been listening over and over again??
1. yakinlah aku menjemputmu
2. tercipta untukku 
3. my all
4. fuck u very very much
5. syurgamu
6. I'm Yours
7. I Will Be
8. Kembang Perawan

eight things i learned this year???
**
jangan makan pastu tido nanti mokmok*,
    jgn caye org :),carefull
    dont trust him :) hahaha kejam!
    

eight people you tag????
1. tak
2. de
3. sape
4. kene
5. sbb
6. dieorg
7. dah  
8. kene kot?

Tuesday, January 6, 2009

nak sharing :)

petua nie sesuai lah kat mane2 laki or pompuan yang kite rase die panas baran sgt sgt kan?

so kalau nak nasihat mcm xmujarab je,cube petua nie :

Ada seorang pemuda yang sangat pemarah. Dia tidak dapat mengawal kemarahannya walaupun ianya hanya satu masalah kecil sahaja. Pada suatu hari, bapanya telah menghadiahkannya dengan seguni paku. “Untuk apakah paku-paku ini ayah?” tanya pemuda tersebut. “Setiap kali kamu marah, kamu pakulah tembok batu di hadapan rumah kita ini, bagi melepaskan kemarahan mu” jawab ayahnya.

Pada hari yang pertama sahaja, pemuda itu telah memaku sebanyak 37 batang paku pada tembok batu tersebut Selepas beberapa minggu, setelah dia dapat mengurangkan kemarahannya, jumlah paku yang digunakan juga berkurangan. Dia mendapati, adalah lebih mudah mengawal kemarahannya dari memukul paku menembusi tembok batu tersebut. Akhirnya tibalah pada suatu hari, dimana pemuda tersebut tidak marah, walau sekali pun.

Dia pun memberitahu ayahnya mengenai perkara tersebut dengan gembira. Bapanya mengucapkan tahniah dan menyuruh dia mencabut kembali paku itu satu persatu, pada setiap hari yang ia lalui tanpa kemarahan. Hari berganti hari, dan akhirnya dia berjaya mencabut kesemua paku-paku tersebut. Pemuda tersebut lantas memberitahu perkara tersebut kepada bapanya dengan bangganya.

Bapanya lantas memimpin tangannya ke tembok tersebut dan berkata “Kau telah melakukannya dengan baik, anakku, tetapi lihatlah kesan lubang-lubang di tembok batu tersebut, tembok itu tidak akan kelihatan sama lagi seperti sebelumnya. Bila kau menyatakan sesuatu atau melakukan sesuatu ketika marah, ianya akan meninggalkan kesan parut dan luka, sama seperti ini. Kau boleh menikam seseorang dengan pisau dan membunuhnya.

Tetapi ingatlah, tak kesah berapa kali kau memohon maaf dan menyesal atas perbuatam mu, namun lukanya masih tetap ada. Luka di hati adalah lebih pedih dari luka fizikal. Sahabat adalah permata yang sukar dicari. Mereka membuatkan kamu ketawa dan menggalakan mu ke arah kejayaan.

Sahabat juga adalah seorang pendengar, berkongsi suka dan duka dan sentiasa membuka hatinya kepada kita.

Maafkan saya sekiranya saya pernah meninggalkan kesan berlubang di dinding hati anda.”

alhamdulillah :)

alhamdulillah
tiada apa yang perlu aku ucap

sbb
aku lulus!alhamdulilah,no repeated :)

tp
pointer xberapa nak bes :(
takpe
will usaha lagi

chaiiyyyooookkkk :)

Monday, January 5, 2009

hehe yaww :)

entry kali nie,banyak sgt merepek :)
hehehe,tah nape
tangan nie gatal gatal sgt nak post entry ek?
padahal bukan de pape yang menarik pun nak dicakap
sbb ape?
sbb saye terlalu eppy

finally,tempoh tempoh yang die nak tuh dh berakhir,haha aku taw kaw pun tak snggup nak tunggu lelame kan syg?hahha
see,kau pun kalah dengan perasaan sendirii
yaww
ahaha,thx
sbb datang balek dgn bangganye
:P
saye terharu sgt sayang oii :P tgok muke pun eppy je kan suke je kan?
cmnie la muke saye jadi makin berseri seri,haha uols mesty nak muntah kan dgr?haha lantak lah,suke haty lah!
yang penting,saye bahagie dgn die :)

ps= picture ini sudah empat tahun lepas :(
saye rindukan kenangan dgn dieorg,hahaha
tengok,kiteorg memang suke gedik dgn masingmasingg kan?
this one pic diambil di HOTEL HILTON,nape nak g sne ek?
g sne sbb kami sebahagiaan daripada winner of CELCOM X-BASSADOR,
tah betol ke tah ejaan nie ek?
:P
wekss tapi kami tempat ke-2 dalam selangor,which is semua skolah kat slangor tuh kami dpt second place
:)
see,im the presenter!bangge gile 
so,bende nie dh lme lepas,sbb rindu bende nie saje la tepek2 kat sini,bebudak atas nie sume dh bjaye kot,xramai yag contact balek,ade certain jela
anyway
im happy,im happy,im missng :)


eppy siket

happy
sbb?


die dah ok

:)

imy/ily lah sayang!

Sunday, January 4, 2009

rindu dulu :(

tadi g check ms jap
pastu
jmpe la ms lamelame
actually acc tuh dh padam rasenye
tp
tah la ade lagi
gatalgatal la bukak komen
pastuh tgok
sume kawan kawan yang dh x contact lagi
rindu gilee


pastuh tgok sume komen rase sdey je
bes kan dulu
zaman skola dulu dulu
g tusyen same same 
g makan same same
g skolah same same awwww
kan bes kenangan dulu dulu
nape sume dh xjadi mcm dulu dah?
ermm,,
pastuhh


tengok tengok lagi
jmpe sume komen dgn budak budak yang skrg dh bajet *howtt*
awwwww
hahaha
dulu masing2 slebet je 
komen pun biase biase je siap akak akk lagi
skrg
masing msing nak tayang one half of naked body,watpe nak showw off?
ingat org laen xde ke body cm kaw
haha
:))
kelakar la 
tp
tu sume cite dulu
sesungguhnye

aku rindu DULU
die pun dh xmcam dulu
mungkin die banyak masalah kot sekarang?tak, die xmcam dulu?
hurmmm
i wanna wish yang xkan dapat nak tunaikan lah kot
ley xnak kembali mcm dulu?
:((


Saturday, January 3, 2009

tak suke perasaan hari ini =(

tak suke perasaan hari ini
ape salah aku weyh
smpai kau mintak tempoh temph bagai?
haa?

aku ade wat salah kat kaw ke?
xpaham la dgn kaw nie
kejap oke
kejap x oke
kaw dah rosakkan hampir 100/ mood aku hari ini

jadi
aku xde hati nak berblogging hari ini!
sory kawan kawan


sayang! ape kene dgn kaw nie?=(
jgn wat aku mcm ni plis?
=(

Friday, January 2, 2009

checked list,balek KEDAH




macam yang korang sume tau lepas nie aku nak masuk belajar balek.so seperti biase mcm budak sekolah banyak gile barang aku kene siapkan balek yeah utk pegi sane balek.haha.dh la time semester break hari tu umi amek aku naek kete which is kawan aku yang laen laen balek naek bas je kan?hahah.aku amat tergedik gedik.cube la korang bayang kan perjalanan dari KL-KEDAH berapa lama hampir 6 jam oke?pergi dan balek 12 jam dan aku suh umi amek aku gak sebab barang aku amat bnyak plus cmne nak naek bas,sbenanye,bukan ape pun boley je tinggal kalau nak sebab next sem aku dapat duk dalam asrama(ley la aku menggedik seperti selalu) haha.tapi tapi aku nie mengada ngada nak bawak balek sume barang aku.hahamcm lah hilang kalau simpan kat bilik study kan?sngat gedik oke,sile menjeles sbb umi aku baek.ahaha



so,bnyak gile la barang yang aku nak kene  beli tapi aku malas nak beli lah.boley x?sayang jum teman i,u dah dapat gaji kan?i nak beg baru g kuliah,haha sangat tergedik2 weyh,sape sape yang sayang aku ley menghadiahkan aku beg yea kawan sempena hari jadi aku yang tak berapa hari lagi nie,aku counting hari nie nak tunggu harijadi sape nak bagi hadiah,ahah sebenarnye bukan tade beg tapi aku sgt dengki kalau sayang dapat gaji xbagi aku pape,see aku sgt lah kejam kan so sape sape jangan mengorat aku kalau xde dwet,see sangat keji,hahaha.then musti lah bayar yurang pengajian and yuran asrama,dengan banggenye aku mengatakan dh settle oke!thx umi nanty dapat PT saye blenje adek adek sekalian yea?oh ptptn bile nak dapat xsaba nak menjoli sem nie.ahah dah macam macam dalam pale otak aku nie pk nak beli ape sile jeles ye sahabat handai?:P weekksss,




so banyak gile lagi barang aku lum beli,bile nak beli tataw la,lum lagi merancang bile walaupun another two weeks je lagi aku nak merempat kat kedah.haha.bes bes tasabar la nak balek sane.ahah nak maen kejar kejar dengan maizan gile.haha.nak taw satu stories xpasal makcik maizan nie?haha die nie bes weyh same gile dgn aku,kite org nie memang pasangan ideal la sebab ape,sebab kiteorg berdue nie kuat melawan,haha one day,kiteorg berdue nie time tuh memang ketua blok aku dah aim kiteorg taw sbb banyak kurang ajar,ahaha aku peduli ape kaw senior aku junior tapi aku xmintak dwet kat kaw klau aku nak makan kan?so diam la setan ahaha.then time tu exam weeks nie beberapa days before cuti sem la,aku ngan maizan main kejar2 satu aras aku,dah kate men kejar2 mestilah suara bapak kuat terjjerit2 walaupun kami berdua je yang maen kejar kejarnye,haha pastu ketua blok aku nie duk aras yang paleng atas sekali which is aras 3 name die KAK EJA haha then die jerit cmnie kat kiteorg'wei kalau xde pekse tuh duk jela dalam bilik diam-diam,org laen pon ade pekse' uhuuuuuu gile bapak kene sound,terkincit2 gelak aku ngan maizan



see,then roomate aku pon tnye la apesal,aku sotset cite cite die gelak gile,haaa taw pon,pi maen watpa,grr ahahah bes kan kalau jadi kawan aku mesty xbosan



see,sgt keji.so nak ucapkan thx ROOMATEKU yeah,walaupun next sem kite boley plih nak berroomate dengan sape,tapi KAMI TELAH SEPAKAT NAK ROOMATE UNTIL SEM 6 kaw.ahaah,kami bukan same course,bukan same jabatan,tapi same hati,walaupun die punye kos ukur mengukur tapi kite boley masuk kan sayang?hahaha tasabar nak beronggeng balek.:(



ps: result nak kuar dah,takut takmau repeated boley x? :'(

kenapa aku rase bersalah?

kenapa aku rasa bersalah?
erm,
why?
y i must run away from this blogging world?
so hell yeah
btw


i wanna wish u all
HEPY NEW YEAR
 i know it bit late,but i must saying that to
farewell,he know what hav i done
:)
hell yeah!



guys,
what should i do to make me fell better like others?
huh?
thinking for me plis?
y i come from place that jav many type of problem?
huh?
can u juz tell  me what must i do?
huh?

to be continued :

i
wanna
kill 
u fucker!
haha



again and again


i wish i can stand
to 
keep saying
that 
how much  i really

love u sayang!
:(